نقاش و طراح بزرگ فرش کاشان چه کسی بود؟
سید محمد افسری طراح و نقاش فرش در سال 1301 هجری شمسی در محله سر پله کاشان به دنیا اومد. شصت و پنج سال سابقه در زمینه طراحی کلاسیک، مینیاتور، رنگرزی گیاهی، نقاشی روی بوم با رنگ روغن، مداد رنگ، آبرنگ و کنته و تهیه انواع نقشه های شکارگاه، ایلیاتی، لچک ترنج شاخه شکسته و … سرآمد هنرمندان زمان خودش بود.
محمد از خانوادهی هنرمند و اصیل بود، پدرش آقا میرزا و مادر هنرمندش فرخ لقا اونو با فرش و نقاشی آشنا کردن. طراحی رو از سن 13 سالگی پیش عمویش سیدرضا خان صانعی که از اساتید بزرگ فرش کاشان بود یاد گرفت و از 18 سالگی به تشویق پدرش مینیاتور رو پیش مصورالملک، نابغه سبک طراحی در نگارگری، تذهیب و طراحی فرش به مدت سه سال در اصفهان یاد گرفت.
آثار ارزشمند این هنرمند خلاق در اکثر موزه های دنیا و مجموعه های خصوصی در سراسر جهان نگهداری میشه. آثار زیادی در تکنیک آبرنگ و مداد رنگی از خودش به یادگار گذاشته. سبک طراحیش در فرش های دستبافت کف منحصر به فرد و چیره دستیش در اونها به شدت چشم نوازه.
شاگرداش از هنرمندای معتبر زمان خودشون هستن که میشه از استاد حسن معرفتی و استاد محمد سعید اسم برد و همینطور بافت آثاری همچون یهودیان دوره گرد، فالگیربغدادی، فالگیر ایرانی، بهشت حیوانات، مضقانچی ها و شاهزاده قاجار و … توسط همسرش حاجیه خانم مرضیه ضرابی در کارنامه خودش داره، همه این تابلوها با هزاران نوع رنگ گیاهی توسط این استاد تهیه و تولید میشده. یکی از شاهکارهاش این بود که در بعضی از آثارش تا 840 رنگ استفاده کرده بود که همه از مواد گیاهی بدست اومده بودند.
همچنین خطاطی چیره دست در سبک کلهر، نستعلیق، شکسته، کوفی و عبری بود و علاقهی بسیاری به خواندن کتاب داشت و همیشه نسبت به افزایش آموختههاش پافشاری میکرد.
استاد افسری در اواخر عمر هنریش در حال تاسیس یه آموزشگاه برای علاقه مندان فرش دستباف بود که پیمانه عمرش به سر رسید و در سال 1377 هجری شمسی از دنیا رفت.