نیاسر کاشان کجاست؟
نیاسر کاشان یکی از توابع و شهر های اطراف کاشان است که در فاصلهی حدودا 35 کیلومتری به آن دسترسی دارید و با ماشین حدود نیم ساعت الی سه ربع زمان میبرد تا به نیاسر کاشان برسید. این فاصله کم نیاسر تا کاشان و وجود جاهای دیدنی مثل آبشار و غار دیدنی نیاسر که به غار رئیس مشهور است بر جذابیتهای آن افزوده است
نیاسر کاشان زمردی در دل کویر
اگر به کاشان سفر کرده باشید حتماً با منطقه گرم و خشک روبرو شدید، کاشان و شهرهای اطراف آن در نوار بیابانی مرکز ایران قرار دارند ولی وقتی وارد نیاسر میشوید هوای خنک صورتتان را نوازش می کند، کم کم با درختان سبز و آب و هوای عالی مواجه میشوید و وقتی که از پیچ و خم جاده نیاسر بالا میرویم این زمرد کمکم در دل کویر رخ مینماید.
پرسان پرسان به آبشار زیبای نیاسر کاشان میرسید، خنکای آبشار گرمای راه را میکاهد و برای رساندن خود به بالای آبشار می توانید از دو روش استفاده کنید یکی راه پله هایی سنگی و چوبی که تقریبا طولانی و در دل پوشش گیاهی کنار آبشار و صفایی بینظیر و راهی دیگر راه ماشین رو است و از مسیر جاده قابل دسترس است.
به هر حال اگر خودتان را به بالای آبشار رساندید با منظرهای زیبا از بالای کوه در کنار آبشار خواهید دید که جز بهترین صحنههای عمرتان خواهد شد. صدای شرشر آبی که به سمت پایین سرازیر میشود و صحنه های زیبا و سرسبز از نیاسر که معنای تیتر ما را به شما نمایان خواهد کرد. بله نیاسر کاشان، زمردی در دل کویر.
چند جای دیدنی نیاسر کاشان را با هم مرور کنیم
آتشکده
یکی از آثار تاریخی و دیدنی این شهر که متعلق به دوران ساسانی بوده و در ارتفاعات نیاسر واقع شده است. این آتشکده از جنس سنگ و ساروج و به ارتفاع ۱۴ متر بنا شده که این اثر ملی در تاریخ ۱۹ دی ۱۳۱۷ به شماره ۳۱۶ در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
در کتاب آثار تاریخی کاشان و نطنز آمده است: “بر فراز صخره مرتفعی به نام تالار نیاسر و در کنار چشمه آبی شفاف و بنای چهارطاق زیبا و خوش اسلوبی با سنگ های تراش خورده ساخته شده که به عقیده کارشناسان چون در ساختن آن کمال دقت و استادی و دقایق معماری و مهندسی به کار برده شده است از سایر چهارطاقیهای عهد ساسانی بهتر و زیبنده تر به نظر می آید.”
مساحت این چهارطاقی ۱۴ در ۱۴ زرع است و یک اتاقی که در اطراف آن هیچ دیواری دیده نمیشود و گنبدی که روی چهار ستون استوار است، قرار گرفته است.
تالار
هدف خیلی از گردشگران و توریستها برای آمدن به نیاسر کاشان بازدید از آبشار زیبا و تالار آن است، تالاری با صفا و با روح که در ارتفاع کوه قرار گرفته و تمام شهر در زیر پای آن قرار دارد و هر بینندهای را مبهوت خود میکند چرا که نیاسر همچون زمردی سبز در دل کویر می درخشد و این شهر کوهستانی علاوه بر این آبشار و تالار زیبا، طبیعت بکر و دست نخوردهای دارد و همانند شهر کاشان انسان را از زندگی روزمره و ماشینی به خوبی دور میکند و روح آدمی را نوازش میدهد.
همچنین در کتاب تاریخ کاشان در باره چشمه اسکندریه نیاسر آمده است:
“گویند اسکندر بن فیلقوس به علم کشف الاسرار که از دانیال پیغمبر به او رسیده بود چون عبورش به آن قریه و آن مقام رسید دانست که در دل سنگ، آبی بزرگ مستور و پنهان است. حجاران را طلبید و در یک شبانه روز این چشمه را احداث و احیاء نمود و آن موضوع که بالفعل باغ تالار است آن روز مضرب خیام و محل قیام اردوی کیوان پوی بود.”
غار دست کن که قدمت آن ظاهرا مقارن با آتشکده ساسانی است و این غار به نامهای “غار تالار”، “سوراخ رئیس”، “غار ویس” که توسط اهالی نامیده میشود، در بلندترین نقطه نیاسر و بر فراز آبشار و جنب تالار نیاسر قرار گرفته است.
غار نیاسر کاشان ورودی بزرگی داشته که بر اثر زلزله سال ۱۳۵۸ از بین رفته ولی در سالهای اخیر با مرمت و بازسازی قابل استفاده شده است. این ساخته دست بشر که بیش از شش هزار متر طول دارد و در سه طبقه ساخته شده است. از دو راهرو اصلی و دالان های پیچ در پیچ که رد شوید به اتاقها و پناهگاه های کوچک و بزرگ راه پیدا میکنید.
نکته جالب اینکه در طی این مسیر هیچ کمبودی از لحاظ نور و هوا احساس نمیشود و این سازه شگفت انگیز و عجیب نشان میدهد که از اصول فنی و مهندسی بی نظیری برخوردار است. در این غار تعدادی سفال و اشیای از دوره ساسانی ها و اشکانیان (پارتها) و همچنین دوره اسلامی به دست آمده است.
در فصلنامه مهر درباره این غار آمده است:
“غار دارای یک ورودی بزرگ میباشد که در سال ۱۳۵۸ بر اثر زلزله خراب شده است. قسمتهایی از غار نیز که متلاشی شده و از بین رفته زیر آوار زلزله قرار دارد. بیشتر ظروف سفالی در داخل غار مربوط به دوره ساسانی بوده و مقداری نیز متعلق به دوره پارتیها میباشد.
با این وجود مقداری ظروف سفالی از دوره اسلامی نیز در اطراف ورودی هایی از ساختمان متعلق به دوره قاجاریه قرار دارد. داستانهای افسانهای زیادی توسط مردم محلی گفته شده، یکی شامل این میشود که چگونه سازنده غار افسون شده و صدای ضربت تبر او هنوز از داخل غار شنیده می شود.” (مهرنامه،شماره ۲، آبان ماه ۱۳۸۴)
دیدن نیاسر کاشان را در تابستان از دست ندهید و بعد از طی یک جاده کویری و بیابانی معنای زمرد در دل کویر را می چشید.
آرزوی بهترین ها رو براتون دارم